Lasser- en operatorkwalificaties tijdens Covid 19

25-05-2020

Op 19 mei heeft ISO / TC 44 / SC 11 een positieverklaring gepubliceerd ivm het verlenging en bevestiging van kwalificaties van personeel voor lassen en aanverwante processen tijdens de Covid 19 periode.

ISO / TC 44 / SC 11 is van mening dat:

Als gevolg van de COVID-19-uitbraak kan de verlenging en bevestiging van kwalificaties van personeel voor lassen en aanverwante processen worden verlengd met nog eens drie maanden langer dan toegestaan ​​door de ISO 9606-serie en ISO 14732 onder de volgende voorwaarden:

een onderbreking van het dienstverband heeft ertoe geleid dat de herkwalificatieperiode is overschreden

- de kwalificatie was geldig ten tijde van de arbeidsonderbreking

het is niet mogelijk geweest om kwalificaties opnieuw te valideren en te bevestigen vanwege het niet beschikbaar zijn van certificeringsinstanties / testfaciliteiten

De implementatie van deze verklaring blijft ter beoordeling van de leden van ISO en alle relevante certificeringsinstanties.

Deze positieverklaring verloopt op 30-09-2020.

 

WAARSCHUWING:

ISO / TC 44 / SC 11 Kwalificatie-eisen voor personeel voor lassen en aanverwante processen worden eraan herinnerd dat deze verklaring niet de status van een norm heeft en dat de implementatie ervan puur vrijwillig is. Deze verklaring annuleert de eisen van certificatie-instellingen niet. Het doel is om de industrie te helpen waar nodig tijdens de COVID-19-situatie