Workshops

Komende workshops

 • 25 nov 2017

  Het visueel beoordelen van lasverbindingen vormt een belangrijke schakel tussen het uitvoeren en het goedkeuren van laswerk. Naast een gedegen kennis van de mogelijk optredende lasonvolkomenheden moet de visueel lasinspecteur inzicht hebben in het toegepaste lasproces, de gelaste materialen en de eisen die gesteld worden aan de kwaliteit van het laswerk.De workshop bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Aangezien heel veel bedrijven meestal onvoldoende interne kennis en/of tijd hebben om een opleiding te organiseren, wil het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) met deze opleiding tegemoetkomen aan de vraag van de industrie.

 • 25 okt 2017

  De exceltool maakt het mogelijk om zelfstandig lasserskwalificaties te kunnen organiseren.De exceltool bevat info inzake de lasproefparameters en de overeenkomstige geldigheidsgebieden,  de uit te voeren beproevingen, de acceptatiecriteria voor het visueel onderzoek van de lasproef alsook een automatische opmaak van een lasserscertificaat.Samengevat : deze exceltool is een onmisbaar werkinstrument voor lascoördinerend personeel dat zijn lassers dient op te volgen inzake lasserskwalificatie

Voorbije workshops

 • 21 jun 2017

  Het Belgisch Instituut voor Lastechniek organiseert op 21 juni 2017 te Zwijnaarde een praktische workshop rond het opstellen van lasmethodekwalificaties volgens EN ISO 15614-1.

 • 7 jun 2017

  De exceltool maakt het mogelijk om zelfstandig lasserskwalificaties te kunnen organiseren.De exceltool bevat info inzake de lasproefparameters en de overeenkomstige geldigheidsgebieden,  de uit te voeren beproevingen, de acceptatiecriteria voor het visueel onderzoek van de lasproef alsook een automatische opmaak van een lasserscertificaat.

 • 20 apr 2017

  In de lastechnische industrie worden steeds meer eisen gesteld aan het verrichte laswerk en het daarbij behorende lasonderzoek. Van groot belang is het visueel onderzoek van het laswerk. Met een juiste visuele controle op de meest voorkomende lasonvolkomenheden kunnen in een vroeg stadium problemen worden voorkomen.De opleiding Visueel Lasinspecteur VT2 geeft inzicht in alle aspecten van het visueel beoordelen van laswerk en voldoet aan alle eindtermen van de norm ISO 9712.

 • 17 nov 2016

  Het Belgisch Instituut voor Lastechniek organiseert op 17 november 2016 te Zwijnaarde een praktische workshop rond het gebruik van goedgekeurde lasmethodebeschrijvingen:WORKSHOPLasmethodebeschrijving en Lasmethodekwalificatiesmet handige exceltoolHoe praktisch opstellen en toepassen?

 • 2 nov 2016 - 3 nov 2016

  Inschrijvingen NIL/BIL Lassymposium 2016 geopend!Woensdag 2 en donderdag 3 november verwelkomen wij u graag op het NIL/BIL Lassymposium (Evenementenhal Gorinchem/Nederland).  

 • 20 okt 2016

  Het Belgisch Instituut voor Lastechniek organiseert op 20 oktober 2016 opnieuw eenWorkshopLasserkwalificatie volgens EN ISO 9606-1:2013met handige exceltool

 • 16 jun 2016 - 30 jun 2016

  Het BIL (Belgisch Instituut voor Lastechniek), organiseert met het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) de workshop AWS D1.1 en D1.6De American Welding Society (AWS) heeft meer dan 350 normen ontwikkeld. De internationale normen AWS D1.1 en D1.6 zijn veel gebruikte codes voor het kwalificeren van lasmethoden, lassers, lasoperatoren en hardsoldeerwerkzaamheden voor staal- en roestvaststaalconstructies. Deze normen worden in een groot aantal landen erkend en toegepast, soms ook in combinatie met andere normen zoals ASME IX en de EN-ISO 15614-1.

 • 15 jun 2016 - 29 jun 2016

  Het BIL (Belgisch Instituut voor Lastechniek), organiseert met het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) de workshop ASME Sectie IXDe internationale ASME Code Sectie IX is de meest gebruikte standaard voor het kwalificeren van lasmethoden, lasoperatoren en hardsoldeerwerkzaamheden. Deze code wordt in vele landen erkend en toegepast waaronder de VS en Canada.

 • 9 jun 2016

  Verkoopt, produceert of importeert u producten met een inwendige overdruk van meer dan 0,5 bar? Vanaf 19 juli moeten die binnen Europa voldoen aan de vernieuwde Europese Richtlijn voor Drukapparatuur. Wat dit concreet voor uw business betekent, ontdekt u van naaldje tot draadje tijdens onze intensieve masterclass. Deze organiseren we in samenwerking met Agoria en het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL).

 • 26 mei 2016

  De exceltool maakt het mogelijk om zelfstandig lasserskwalificaties te kunnen organiseren.De exceltool bevat info inzake de lasproefparameters en de overeenkomstige geldigheidsgebieden,  de uit te voeren beproevingen, de acceptatiecriteria voor het visueel onderzoek van de lasproef alsook een automatische opmaak van een lasserscertificaat. Samengevat : deze exceltool is een onmisbaar werkinstrument voor lascoördinerend personeel dat zijn lassers dient op te volgen inzake lasserskwalificatie